Vinkkejä sujuvaan seuranhakuun

Deittiprofiilin tekeminen voi olla yllättävän vaikeaa. Pitäisi osata kertoa millainen olen ja mitä etsin. Hyvää profiilia ei voi tehdä muutamassa minuutissa, se vaatii enemmän. Jos etsit elämänkumppania, kysy itseltäsi: Mikä on sopiva määrä aikaa ja vaivaa, jonka voin uhrata profiiliini? Onko vastaus kymmenen minuuttia? Entä jos käytät profiilisi hiomiseen kokonaisen viikonlopun ja 100 euroa valokuvastudioon? Onko se liikaa? Useimmat valitsevat jotain näiden väliltä. Suurin osa deittaajista joutuu tekemään töitä menestyäkseen.

Tyylejä on monia, ja se mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Jos kuulut siihen ryhmään joka on valmis tekemään hieman enemmän profiilinsa eteen, tai nettideittailu on sinulle uusi asia, voi seuraavista vinkeistä olla sinulle hyötyä.

Lisää profiilikuva

 • Kuvalliset profiilit saavat enemmän yhteydenottoja. Kaikki deittipalvelut jakavat tämän vinkin, ja hyvästä syystä.
 • Panosta kuvaasi! Suomalainen vaatimattomuus ei ole hyve deittailussa.
 • Opettele katsomaan omia kuviasi objektiivisesti. Kuva vaikuttaa enemmän kuin yleensä uskomme.
 • Mieti tyyliä: Värillinen vai mustavalkoinen? Ulkona vai sisällä? Millainen tausta?
 • Älä käytä digitaalisia kauneusefektejä. Ne vain johtavat katsojaa harhaan, ja totuushan paljastuu kuitenkin. Yritä sen sijaan löytää kuvakulma ja valaistus joka korostaa parempia puoliasi. Jos otat 20 kuvaa eri valaistuksissa, eri ilmeillä ja taustoilla, se ei ole liikaa. Valitse niiden joukosta parhaat. Niin ammattilaisetkin tekevät.
 • Useampi kuva on aina parempi. Liekki-jäsenenä voit luoda kuvakansioita, joihin voit lisätä kymmenittäin kuvia.
 • Vinkkejä hyvän selfien ottamiseen löytyy paljon netistä.

Kerro jotain itsestäsi

 • Pelkkä kuva voi riittää, jos olet se kaunein omena korissa.
 • "Tulin vain katselemaan" ei kerro sinusta mitään, paitsi ehkä sen että et ole kovin innostunut löytämään seuraa.
 • Älä tee profiilista ansioluetteloa. Kysymys on sinusta, ei saavutuksistasi.
 • Huumorintaju, älykkyys, taiteellisuus, empaattisuus... Tuo esiin parhaat puolesi.
 • Tyylejä on monia. Se miten kirjoitat, kertoo lukijalle yhtä paljon kuin sekin, mitä kirjoitat. Ei ole väliä, onko teksti pitkä vai lyhyt, kunhan se kertoo jotain olennaista sinusta. Ole oma itsesi. Yritä kuitenkin olla paras mahdollinen versio itsestäsi. Aitoja kohtaamisia voi tapahtua vain aitojen ihmisten välillä.
Naiset lisäävät vapaan kuvauksen profiiliinsa huomattavasti useammin kuin miehet. Kuvauksen lisääminen on miehille hyvä keino erottua positiivisesti joukosta.

Paranna hakumahdollisuuksiasi

Täytä profiilista mahdollisimman paljon. Valitse harrastuksia, musiikkityylejä, henkisiä aiheita ym. Liekki-jäsenet voivat tehdä hakuja 29 eri aiheen perusteella. Mitä useampaan kysymykseen vastaat, sitä useammin profiilisi näkyy hakutuloksissa.

Liekki-jäsenyydellä saat lisää mahdollisuuksia seuranhakuun.

Ole aktiivinen

 • Lähetä viestejä sinua kiinnostaville käyttäjille. Älä odottele, vaan toimi rohkeasti itse. On aivan turha arastella yhteydenottoa. Jos keskustelu ei johdakaan treffeihin, voi se silti olla ihan mukava juttutuokio. Luo kohtalolle mahdollisuuksia sen sijaan että odottaisit passiivisena. Elämä on virta, niin kuin tiedät.
 • Vieraile profiilissasi usein, mieluiten päivittäin. Viimeisen kirjautumisen ajankohta näkyy profiilissasi, ja se kertoo muille, onko profiilisi yhä aktiivinen. Pikahaku järjestelee hakutulokset niin, että viimeksi paikalla ollut näkyy ensimmäisenä.
 • Pyydä sinua kiinnostavia käyttäjiä kavereiksi, niin näet enemmän tapahtumia omalla Seinälläsi, ja muut näkevät sinun toimintasi.
 • Tykkää profiileista, kuvista ym. sisällöstä (klikkaa peukkua).

Ole kärsivällinen

 • Älä odota löytäväsi seuraa ensimmäisen kuukauden aikana. Yleensä sopivaa seuraa joutuu etsimään paljon kauemmin.
 • Katosiko keskustelukumppanisi ilman selitystä? Älä välitä, se on yleistä, vaikka onkin epäkohtelias tapa.
 • Opi kokemuksista. Voit oppia paljon itsestäsi, ihmissuhteista, ihmistyypeistä ja deittailusta. Vaikka seuraa ei löytyisikään, olet ainakin yhtä kokemusta rikkaampi.

Turvallisuus

Aurinkokivessä on yleisesti ottaen fiksuja ja mukavia käyttäjiä, mutta netissä kaikki eivät välttämättä ole sellaisia kuin esittävät olevansa. Nettihuijarin tunnistaa yleensä siitä, että hän kirjoittaa englanniksi tai huonolla suomenkielellä, ja antaa sähköpostiosoitteensa usein jo ensimmäisessä viestissä. Jos epäilet profiilia valeprofiiliksi, kannattaa ilmoittaa siitä ylläpidolle. Lisätietoa romanssihuijauksista löydät rikosuhripäivystyksen sivuilta.

On viisasta sopia ensimmäinen tapaaminen valoisaan aikaan yleiselle paikalle, kuten kahvilaan tai torille. Pidä puhelin mukana.

Tutkimustietoa sinkuista ja deittailusta löydät Väestöliiton sivuilta.