Tapahtumat

Aurinkokiven tapahtumakalenterissa voit ilmoittaa ilmaiseksi henkiset ja vihreät tapahtumat, vetoomukset, aloitteet ja kampanjat. Lähetä tapahtuman tiedot osoitteella: posti@aurinkokivi.com. Aurinkokivi ei vastaa ilmoitusten tiedoista. Tarkista aika ja paikka ym. tiedot aina tapahtuman järjestäjältä.

Ei kaivoksia Suomen Käsivarteen
30 Elo, 2020

Ei kaivoksia Suomen Käsivarteen

Käsivarren suurtuntureiden puhdas luonto ja vesistöt ovat erityislaatuisia. Alueen elinvoima perustuu luonnon kestävään käyttöön, kuten luontaiselinkeinoihin, luontomatkailuun ja virkistyskäyttöön. Suomella ei ole nyt eikä tulevaisuudessa varaa ottaa sitä riskiä, että kaivostoiminta pilaa luonnon, ja tuhot jäävät paikallisten veronmaksajien ja jälkipolvien maksettaviksi. Suomen kaivostoimintaa luvittava Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) myönsi 16.4.2020 etuoikeuden hollantilaiselle malmi…

Paikka:
Internet

Marjakaveri
31 Elo, 2020

Marjakaveri

Luonnonmarjoistamme suurin osa jää poimimatta, vaikka ne ovat verrattomia sekä ravitsemuksen että ympäristön kannalta. Puhtaita superfoodeja vailla hiili- ja vesijalanjälkeä! Useampi lähtisi mielellään marjaan, jos olisi joku kaveri mukaan lähtijäksi. Arktiset Aromit ry käynnistää hyvän tuulen kampanjan marjastuksen edistämiseksi. Facebookissa käynnistettävän kampanjan tarkoituksena on auttaa marjastuksesta kiinnostuneita löytämään toisiaan ja sopimaan yhteisiä marjaretkiä.

Paikka:
Suomi

Vetoomus turkiseläinten puolesta
1 Loka, 2020

Vetoomus turkiseläinten puolesta

Hallitus käsittelee pian turkiseläinten kohtelua. Nyt on oikea hetki toimia turkiseläinten puolesta. Turkiseläinten olosuhteisiin ja hyvinvointiin on saatava huomattavia ja välittömiä parannuksia aina siihen saakka, kunnes ala lakkautetaan Suomesta.Allekirjoita vetoomus turkiseläinten puolesta.

Paikka:
Internet

Vetoomus sikojen puolesta
1 Loka, 2020

Vetoomus sikojen puolesta

Miljoonat porsaat Euroopassa joutuvat läpikäymään kivuliaan kastraation, niiden hännät leikataan tai poltetaan ja niiden hampaat katkaistaan tai hiotaan. Allekirjoita maatalousministeri Jari Lepälle osoitettu kirje, jossa vaaditaan sikojen kivuliaiden kastraatioiden vaiheittaista lopettamista.

Paikka:
Internet

Luontovetoomus
1 Loka, 2020

Luontovetoomus

Koronavirus ravistelee yhteiskuntaamme syvästi. Ilmastokriisiä ei kuitenkaan ole peruttu. Luonnon köyhtyminen jatkuu. Ihmiset ovat huolissaan omasta terveydestään ja tulevaisuudestaan. Pääministeri Sanna Marinin hallitus kaavailee mittavaa talouden elvytystä, ja hallitus on sitoutunut vauhdittamaan elvytyksellä ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamista.Tarvitsemme pikaisia toimia hyvinvoivan luonnon, puhtaiden vesien ja turvallisen ilmaston puolesta. Tarvitsemme lisää uusiutuvaa energiaa,…

Paikka:
Internet

Kyvykäs eväkäs
31 Joulu, 2020

Kyvykäs eväkäs

Kaloja kohdellaan ehkä huonommin kuin mitään muita eläimiä. Nyt on aika vaatia kaloille parempaa kohtelua. Suomeen on laadittava toimintaohjelma, joka linjaa askeleet kalojen hyvinvoinnin edistämiseksi. Allekirjoita vetoomus kalojen puolesta.

Paikka:
Internet

Metsävetoomus - Greenpeace
31 Joulu, 2020

Metsävetoomus - Greenpeace

Suomen metsät häviävät ja yksipuolistuvat huolestuttavaa vauhtia. Kaksi kolmasosaa metsiemme luontotyypeistä on luokiteltu uhanalaisiksi. Häviämässä ovat lumoavat lehdot, mäntyvaltaiset kankaat, korpimetsät ja harjumetsien valoisat rinteet.Myös maamme linnut kärsivät tehometsätaloudesta. Esimerkiksi ennen yleiset lintulajimme, hömö- ja töyhtötiainen, ovat vähentyneet 2000-luvulla niin rajusti, että ne on äskettäin luokiteltu uhanalaisiksi. Hakkuiden lisääntyessä vaarassa ovat lukemattomat muut m…

Paikka:
Internet

Pelasta pörriäinen
31 Joulu, 2020

Pelasta pörriäinen

Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin pölyttäjien elinolosuhteiden turvaamiseksi. Ötököiden auttamiseksi on monia keinoja, voit esimerkiksi rakentaa hyönteishotellin.

Paikka:
Suomi

Pauanne elää!
1 Heinä, 2021

Pauanne elää!

Pauanne elää! paneutuu Kaustisen Puhkionkalliolla sijaitsevan osittain lahonneen ja palaneen Pauanteen kohtaloon. Pauanne oli vuosina 1983-1992 toiminut vaihtoehtokulttuurikeskus, jonka tarkoituksena oli tuoda kansanparantajat, muusikot, käsityöläiset ja taiteilijat yhteen sekä jakaa tietoa, taitoja ja toimitiloja kiinnostuneille. Kalevaisesta mytologiasta inspiroituneet rakennukset edustavat orgaanista arkkitehtuuria parhaimmillaan ja ne on toteutettu perinteisin rakennusmenetelmin. Pauanne elä…

Paikka:
Kaustinen