Suurkulkue – pienin askelin, suurin tööttäyksin on yhteiskävely, johon kutsumme Suomen kansan muistelemaan millaista on normaali arki. Tällä kertaa kutsumme mukaan myös autoilijat ajamaan rinnallamme. Pikkuparlamentilta alkava yhteiskävely ja -ajelu päättyy Kauppatorille, jossa on luvassa yhteislaulua, pientä yhteisverryttelyä ja mahdollisuus ilmaista mielipiteensä kansanmikkiin.

Haluamme Suurkulkueella tuoda näkyväksi miten monin eri tavoin koronarajoitukset vaikuttavat negatiivisesti yhteiskuntaamme, kuten ravintola-, matkailu ja kulttuurialoihin sekä lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointiin. Kutsumme mukaan kävelemään ja ajamaan kaikkien alojen ihmiset, joita vallitseva tilanne on kohdellut kaltoin ja luomaan yhdessä iloa ja toivoa kaiken epävarmuuden keskelle. Haluamme lähettää yhdessä myös selkeän viestin päättäjille: ratkaisukeinot eivät saisi olla ongelmaa tuhoisampia.

Suurkulkueen järjestää ryhmä tavallisia suomalaisia kansalaisia; isiä ja äitejä, opiskelijoita ja oppineita, duunareita ja töitä etsiviä, vanhoja ja nuoria, joita yhdistää yksi asia: huoli yhteiskuntamme hyvinvoinnista.

Reitti: Pikkuparlamentti – Mannerheimintie – Eteläesplanadi – Kauppatori