Quantcast
Aurinkokivi - Blogit - Hyvää uutta vuotta!

Hyvää uutta vuotta!

Talvinen maisema

Blogi 2.1.2020

Hyvää uutta vuotta!

Vuosikymmen vaihtui, ja samalla vaihtui myös Aurinkokivi Deitti. Entisestä on toki jäljellä vielä tuttu osoite aurinkokivi.com, mutta muuten ei vanhaa ole paljon säästetty. Uudistuminen ja muutos on välttämätön osa elämää.

Myös Aurinkokiven palveluntarjoaja on vaihtunut. Aurinkokivellä on nyt uusi suomalainen, tuulivoimaa käyttävä, vihreä palvelin. Myös sivuston ulkonäkö on uusittu, ja käyttäminen mobiililaitteilla on nyt helppoa.

Uusia ominaisuuksia

Hyvin toimivaa ja laadukasta deittisivustoa olisi vaikea toteuttaa täysin ilmaiseksi, joten osa toiminnoista on muuttunut maksulliseksi. Aurinkokiven perustoiminnot (esimerkiksi viestien lukeminen ja lähettäminen) ovat edelleen ilmaisia, ja uusia ominaisuuksia on tullut paljon lisää myös ilmaiskäyttäjille. Eräs niistä on Toivekumppani-toiminto, joka on oikeastaan muokattava pikahaku. Sen avulla voi myös rajoittaa muiden käyttäjien yhteydenottoja. Saat viestejä ja kaveripyyntöjä vain niiltä käyttäjiltä jotka vastaavat toivekumppaniasi, jos itse niin haluat.

Viestien lähettäminen on muuttunut reaaliaikaiseksi. Tämä on nykyaikainen tapa viestiä deiteissä, ja sen vuoksi chat-toimintoa ei enää tarvita. Viestittelyyn on muutenkin kiinnitetty erityistä huomiota. Aurinkokiveen on luotu kattava valikoima yleisimmin käytettyjä hymiöitä (tällä hetkellä 20 kappaletta), ja lisää on tulossa myöhemmin. Hymiöt ovat myös ilmaisjäsenten käytössä. Liekki-jäsenten elämää helpottaa mahdollisuus nähdä, onko vastaanottaja lukenut viestin.

Aurinkokiven profiilit ovat myös uudistuneet täysin. Niiden suunnittelussa on käytetty hyödyksi käyttäjien tilastotietoja, joiden perusteella kysymykset ja vastaukset on pyritty muotoilemaan juuri Aurinkokiven käyttäjille sopiviksi. Harrastukset valitaan nyt monivalintana listasta, joka mahdollistaa Liekki-jäsenille haun harrastusten perusteella. Tilastofaktana mainittakoon, että käyttäjien neljä yleisintä harrastusta ovat lukeminen, kävely, luonnossa liikkuminen ja jooga. Liikuntaa ei enää kysytä erikseen. Liekki-jäsenten käytössä on Edistynyt Haku, joka sisältää 28 eri hakukenttää. Haku on nyt mahdollista myös etäisyyden perusteella.

Myös kuvien lataamiseen on saatu tärkeä parannus. Kuvan voi kääntää, joten väärässä asennossa olevat kuvat eivät ole enää ongelma.

Tapahtumakalenteri on edelleen käytössä, ja se pyritään pitämään ajan tasalla. Myös käyttäjät voivat ilmoitella henkisistä, vihreistä ja muista käyttäjiä kiinnostavista tapahtumista. Uusi kätevä ominaisuus on tapahtuman paikan näkyminen linkkinä, joka näyttää paikan suoraan Googlen karttapalvelussa.

Sivuston uutena ominaisuutena on luokitellut ilmoitukset eli Tori, joka on tarkoitettu käyttäjien väliseen yksityiseen ostamiseen ja myymiseen.

Laadukkaampi sivusto

Erityistä huomiota on uudella sivustolla kiinnitetty käyttäjien aktivointiin ja sivuston sekä profiilien laatuun. Esimerkiksi yli kaksi kuukautta passiivisena olleet profiilit poistuvat automaattisesti. Profiilikuvan ja -tekstin lisäämisestä muistutetaan, mutta toistaiseksi niiden lisääminen on päätetty pitää vapaaehtoisena. Kaikki sinkut eivät halua profiiliinsa kuvaa josta heidät tunnistaa, ja siihen voi olla eri syitä.

Eräs sivuston laatuun vaikuttava asia on roskapostin ja huijausviestien (eli spämmin) estäminen. Tähän asiaan kiinnitettiin huomiota jo vanhassa Aurinkokivessä, mutta ilmaissivustojen moderointi ei ymmärrettävästi voi toimia täydellisesti. Uuden Aurinkokiven maksut mahdollistavat myös sivuston tarkemman moderoinnin. Tekniset keinot ovat pitkälle samoja kuin aiemmin, mutta myös uusia keinoja on otettu käyttöön. Aurinkokiven järjestelmä rajoittaa automaattisesti samanlaisten viestien massapostitusta. Lisäksi alkuvaiheen jälkeen otetaan käyttöön rekisteröitymisen yhteydessä turvakysymys, jolla varmistetaan että käyttäjä osaa suomea. Kysymystä vaihdetaan tarpeen mukaan.

Perusteellinen, hyvin laadittu ohjesivu on sivuston laadun ja mukavuuden kannalta olennainen tekijä. Aurinkokiven ohjeeseen kannattaa jokaisen käyttäjän tutustua.

Sisältöä ei vielä sivuston avautumisen hetkellä ole paljon, mutta luvatut vierailevat blogistit aloittavat pian. Jatkossa on siis muitakin hyviä syitä tulla Aurinkokiveen kuin seuranhaku. Monia muitakin uusia ominaisuuksia on työn alla, ja niistä ilmoitellaan tarkemmin sitten kun ne alkavat olla ajankohtaisia. Havaituista ongelmista kannattaa ilmoitella yhteydenottolomakkeen kautta, ja myös kehitysideoita otetaan vastaan.

Hyvin paljon on siis tehty sen eteen, että Aurinkokivi Deitti olisi paras deittisivusto suomalaisille sinkuille. Aurinkokivi on valmis uuteen vuosikymmeneen. Hyvää uutta vuotta kaikille Aurinkokiven käyttäjille.

Hyvää uutta vuotta!