Quantcast
ViherVassari - Blogit - Aloittelijan mietteitä deittipelistä

Aloittelijan mietteitä deittipelistä

Olen ollut nyt noin viikon tutustumassa deittipalveluiden maailmaan. Kuulen kahta viestiä: jotkut ovat löytäneet ja ovat iloisia. Vaellussinkkujen ryhmässä on ollut ihania heippaviestejä kun kaksi ihmistä poistuu ryhmästä onnentoivotuksien kera. Mutta paljon kuulee myös, että tämä on peliä jossa on paljon kovuutta ja kylmyyttä.

Juttelin yhden naisen kanssa ja hänellä oli ymmärtääkseni kokemuksen tuoma näkemys, miten tätä peliä kannattaa pelata. Jäin siihen käsitykseen, että pelin henkeen kuuluu kirjoitella usean ihmisen kanssa samaankin aikaan ja melko pian siirtyä tapaamaan, tai edes puhelinnumeroiden vaihtoon. Loogisesti ajateltuna tämä vaikuttaa fiksulta ja mikäli normaalit käytöstavat ovat hanskassa, niin jopa eettisesti perustellulta.

Usein kuitenkin kuulee ghosting -ilmiöstä ja kylmän karusta käytöksestä. Mikä voisi olla se hyvää tarkoittava tavoite tälläisen takana? Ehkä tilanne on sama kuin kalastajalla, joka haluaa juuri sen parhaan kalan - tai useampia. Ja loogisesti fiksuinta on pitää useita verkkoja useassa järvessä. Eikä silloin ehdi kaikkia verkkoja kokea niin usein kuin kuuluisi. Tällöin verkkoon jääneet kalat tulevat kohdelluksi väärin.

Entäs jos kaikki tietäisivät, että tämä on pelin henki? Ketään ei syytettäisi, kukaan ei tekisi väärin. Toki paha mieli voisi jäädä, mutta se olisi yhteinen sopimus. Ei, tämä olisi parhaimmillaankin utilitarismia. Ehkä tällä palstalla voisi saada tukea sellainen ajatus, että kysessä voisi olla jokin muu tapa pelata tätä peliä.

Oma pelisääntöni nro 1: "Jokaisella kohtaamisella on itseisarvo" --> jokaisella tykkäyksellä, matchillä ja viestillä on arvo pelkästään itsensä takia. Energiaa vaihtuu ja olisi tyhmää olla olematta tietoinen siitä. Jos tätä peliä pelaa tavoitelähtöisesti, pelin alkuerät saattavat tuntua pakkopullalta tai työltä, jota vain on tehtävä, että pääsee eteenpäin.

Oma pelisääntöni nro 2: (kultaisesta säännöstä tuunattu) "Viestitä niillä viboilla, mitä haluat itse kokea kun sinulle viestitetään". Tämä on oikeastaan vain käytännön ohje sääntöön 1.

Oma pelisääntöni nro 3: "Pysähdy tunnistamaan herääviä tunteita". Tämä on oikeastaan minulle se vaikein ja tärkein. Jos tunne jää päälle ilman, että sitä tajuaa, sitä saattaa toimia sen vallassa kuin robotti. Jos vaikka harmittaa tai pelottaa, sitä tulee siirrettyä eteenpäin, ellei tunnetta kohtaa ja anna sen mennä menojaan.

Oma pelisääntöni nro 4: ""Kanna vastuusi" - toisille ja itsellesi. Minulle vaikeinta on sanoa, jos mielenkiinto ei herää. Sitä haluaisi jutella jokaisen matchin kanssa, ettei vain toiselle tulisi paha mieli. Ei toimi. Onneksi luin ohjeita, että kannattaa tykätä tms vain sellaisista ihmisistä, joiden vastakaiusta ilahtuu aidosti.

Toivottavasti tämä aloitettelijan ruusunpunainen linssi ei harmaannu ajan myötä - siitä on kyllä varoitettu. Saas nähdä, sitä odotellessa.