Quantcast
Luonto - Blogit - Se kipiät antaa,mikä rahhaa tuopi

Se kipiät antaa,mikä rahhaa tuopi

Oon tutustunut uuteen asiaan. Epikondyliitti,jota ennakoi pari viikkoon se että töissä en saanut ihan väännettyä siivousliinoja kunnolla,ja jotain tunnottomuutta oli kädessä. Viikko sitten vuoron jälkeen kävin aterialla,läksin kirjastoon,josta kun nousin,kipu löi kuin tuliset aallot kyynärpäässä. Kipuhiki valui. Käsivartta ei saanut koukkuun asti,eikä suoraksi. Miettiessä tilannetta,villisti ajatus vilkkaana,että joo nyt eijoo ihan hetken juttu kun ei mennyt ohi,ei mennyt koko viikonloppu Akaan vaikka olin jo teippaillut,Voltarenilla kunnolla käsitellyt 2x pv. Maanantaina käsi kesti kivittää 2 h tehdä töitä. Joten tein Tyyne Kettusen,kurkottelin kännykällä kohti Sotepalveluja. Kerroin tilanteen,täti siellä etsi diagnoosin,ja kertoi vauvalle nimen. Laittoi aluksi 4 päivää sairausloman,ja minulle soittaa myöhemmin jossain vaiheessa fysioterapian puolelta joku henkilö,minulle ajan. Toki oon pitkiä kävelylenkkejä tehnyt. Kyllä minulla jalat toimii melko normaalisti. Tiistaina muistin nuoruus aikaisen erään nilkan jännekiputilan,ja hoidon siihen: katajanoksista liuotetun öljyn. Niinpä hankin katajaa. Ja rypsiöljyä,tein öljyuutetta,kuumentaen tilkka vettä kattilan pohjalla,sitä katajaa liki täyteen,öljyä pullollinen siihen,kuumentaessa painelin katajaa öljyyn,ettei ne terapia aineet gaihdu huoneilmaan niinkään. Tuostahan ei silleen keitellä kuin pikku hetki. Sitten muhimaan kuumana,ja lopuksi siivilöinti,pullotus.

Näin minulla oli sitten lääke,joka rupesikin tehoamaan. Voltaren ei ollut sulattanut kovia kipeitä jänteitä ollenkaan! Tätä katajaöljyä sitten hivalsin kunnolla kyynärpään alueelle,kyynärvarren,ranteetkin sillä molemmat käsittelin. Pian kaikki käsitelty lämpeni. Löytyi äkkipuutuminenkin sormille,ja semmoinen kunnon jatkuva jomotus: mutta,se menisi ohi,aine oli tujua,se oli oikein sopivaa,niin Kataja ensin tekee.

Seuraabana aamuna jomotus jatkui,mutta: turvotus oli laskenut. Hivalsin siis uudelleen sillä aineella. Muutaman tunnin kuluttua jomotus yhtäkkiä loppui. Tunsin miten sinkeä kipeä kireys alkoi ikäänkuin kadota vähitellen. Illalla laitellessa katajaöljyä löytyi kohtia joista kaikki kovat näkymät olivat poissa! Arkoja vieläkin. Tänään? Käsi toimii. Tunto on sormissa hyvä,suurimman osan aikaa. Puristusvoima on parempi selvästi. Uskollisesti oon laittanut tätä vanhan kansan ihmeainetta,ja en tarvii voltareniä,tilanne on jo niin hyvä. Katajaöljyn käytöllä on yksi sivuvaikutus. Semmoinen rentouttava aromaterapia siinä ohessa tulee,kun öljystä haihtuu osa ilmaan,osa,pienimolekyylisiä yhdisteitä menee ihon läpi,vaikuttaen juuri siellä missä vaiva on,laittaen nesteet liikkeelle,vilkastuttaen verenkiertoa- joten ongelmat häipyvät,elimistö pääsee korjaamaan inflammaatiota. Tämä ei ole mikään pikakuuri,mutta on toimivampi kuin Voltaren ja täyslepo.