Quantcast
Aurinkokivi - Blogit - Outo pandemia

Outo pandemia

Blogi 29.10.2020

Outo pandemia

Jos vuosi 2020 jostain erityisesti tullaan muistamaan, niin koronapandemiasta. Tuleville sukupolville se tulee ehkä näyttäytymään eräänlaisena aikakausien rajana. Oli maailma ennen koronaa, ja maailma sen jälkeen.

Ihmiset ovat väsyneitä koronaan ja rajoituksiin, ja tämä on näkynyt mellakointina ja mielenosoituksina monissa maissa. Voimalla on aina vastavoimansa ja painostus synnyttää kapinointia. Suomessa on kuitenkin voitu elää vielä suhteellisen normaalia elämää. Suhtautumisessa rajoituksiin ihmiset jakautuvat kahteen leiriin: niihin jotka ovat huolissaan terveydestä, ja niihin jotka ovat huolissaan perusoikeuksista. Kun hallitus kajoaa kansalaisten perusoikeuksiin, on siihen oltava erityisen hyvä syy. Ne ovat oikeuksia jotka on taattu perustuslaissa. Rajoituksia voidaan perustella, mutta niiden oikeutuksesta tai vaikutuksesta voidaan olla eri mieltä. Virus on kuitenkin todellinen, ja sen leviämistavasta on jo opittu jotain. Rajoitukset voivat hidastaa koronan leviämistä, mutta näkyykö se tilastoissa? Positiivisia testituloksia havaitaan tällä hetkellä yhä enemmän, mutta kuinka luotettava PCR-testi on?

PCR-testin epätarkkuus myönnetään, mutta se on silti laajasti käytössä ja WHO:n suosittelema. Testin kehittäjä biokemisti Kary Mullis (1944­-2019) kuitenkin varoitti sen käytöstä virustestauksessa toistuvasti. PCR-menetelmä on kehitetty DNA:n monistamiseen, ei testaamiseen. Viime aikoina yhä useammat eturivin asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet sen käytön koronatestauksessa.

WHO julisti koronaviruksen pandemiaksi 11.3.2020. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin lopetettua WHO:n rahoituksen huhtikuussa, sen suurin rahoittaja (eri reittien kautta) on tällä hetkellä rokotebisneksellä jättiomaisuuden luoneen Bill Gatesin perustama säätiö. Vapaaehtoiset lahjoitukset yrityksiltä, säätiöiltä ja vastaavilta tahoilta muodostavat noin 80 % WHO:n budjetista. Voivatko rahoittajat vaikuttaa WHO:n toimintaan? Monikaan ei varmasti muista, että WHO jäi kiinni pandemian lavastamisesta vuoden 2009 sikainfluenssan aikana. Ulkopuoliset asiantuntijat alkoivat selvittää, onko WHO yliarvioinut riskejä luokitellessaan taudin pandemiaksi. WHO päätyi pandemialuokitukseen kuultuaan lausunnot asiantuntijoilta, joilla on kytköksiä rokoteteollisuuteen. Euroopan neuvoston terveystoimikunnan puheenjohtajan, epidemiologi Wolfgang Wodargin mielestä tapaus oli yksi aikamme suurimmista skandaaleista lääketieteessä. Forbes kirjoitti aiheesta 5.2.2010 artikkelin otsikolla ”Why the WHO faked a pandemic?” Artikkeli löytyi vielä keväällä Forbesin sivuilta, mutta on nyt poistettu. Sen arkistoitu versio on kuitenkin yhä netissä.

Gates puolestaan on puhunut pandemian aikana koko maailman väestön rokottamisesta, sekä digitaalisesta sertifikaatista jolla yksilö voi todistaa saaneensa rokotteen. Kysymyksessä on globaali hanke nimeltä ID2020 johon myös Microsoft on osallisena. Tämä epäilemättä tulisi tarkoittamaan sitä, että ainoastaan sertifioidut kansalaiset luokitellaan ”vaarattomiksi”, ja vain heille voidaan sallia vapaa liikkuminen maasta toiseen. Tuleva rokote tulisi olemaan kokeellinen, uuden tyyppinen RNA-rokote, joiden turvallisuudesta ei ole varmuutta. Rokotteen kehitys on kokenut useita takaiskuja.

Rokotetta odotellessa tautiaallot seuraavat toisiaan, tai näin meille ainakin vakuutellaan. Vaikka testien mukaan tauti on jälleen leviämisvaiheessa, ei kevääseen verrattavaa kuolleisuutta ole enää nähty missään. Odotettu uusi tautihuippu myös näyttää siirtyvän eri asiantuntijoiden puheissa jatkuvasti eteenpäin.

Maskien hyödyllisyydestä koronan tai ylipäätään virusten torjumisessa ei ole edelleenkään selkeää näyttöä. Siitä huolimatta tällä hetkellä maskipakko on voimassa useissa maailman maissa. Kriitikot ovat huomauttaneet, että esimerkiksi Espanjassa voimassa ollut ankara maskipakko ei estänyt koronan toista aaltoa. Sen lisäksi että maski on hankala ja voi vaikeuttaa hengittämistä, sillä on monille myös symbolinen merkitys.

Onko koronapandemiassa todellakin kysymys vain viruspandemiasta? Koronaan liittyy paljon erilaisia salaliittoteorioita, joita myös media on tuonut esiin. Toimittajat kuitenkin pitävät näihin teorioihin hajurakoa, ja usein taktiikkana onkin haastatella tutkijaa, joka selittää lukijoille miksi salaliittoteorioihin uskotaan. Syyt teorioiden leviämiselle voidaan kuitenkin löytää viranomaisten ja median toimintatavoista, joita monet ihmiset ovat alkaneet kyseenalaistamaan.

Myös Suomessa viranomaiset ovat antaneet ristiriitaisia lausuntoja. THL on muuttanut oudosti suosituksiaan ja pimittänyt tietoja. Joidenkin mielestä THL on toiminnallaan jopa edistänyt koronan leviämistä. Suomessa kuten monissa muissakin maissa (mm. Saksassa) viranomaiset ovat kieltäytyneet julkaisemasta kuolinsyytilastoja. Näin on toiminut myös THL, josta on nyt tehty tämän salailun vuoksi rikosilmoitus. Eräs erikoinen piirre meneillään olevassa pandemiassa on tapa jolla kuolinsyyt on tilastoitu. Eri puolilla maailmaa on paljastunut, että koronakuolemiksi on tilastoitu kaikki kuolleet jotka oli aiemmin testattu positiiviseksi. Tällainen tilastointitapa on harhaanjohtava, koska se ei kerro todellista kuolinsyytä. Se on myös vastoin lakia ja voidaan tulkita kuolinsyyn väärentämiseksi. Myös Suomessa THL joutui oikaisemaan määritelmäänsä, ja se tilastoi nyt ”koronaan liittyvät kuolemat”.

Virallisten totuuksien kyseenalaistamisessa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä. Maailma olisi paljon huonompi paikka, jos tuhannet aktivistit ja itsenäiset tutkijat ja toimittajat eivät väsymättä kaivaisi väärinkäytöksiä esiin, ja yrittäisi eri tavoin vaikuttaa asioihin. Monet näistä asioista ovat meille tuttuja. Ne liittyvät politiikkaan ja vallankäyttöön, sotiin, korruptioon, talouteen, ympäristöön ja ihmisoikeuksiin. Viimeisen vuoden aikana on Suomessakin tullut pinnalle QAnon-salaliittoteoria, joka kytkee yhteen monet näistä aiheista. Kaikki suuret sanomalehdet ovat uutisoineet siitä, kaikki hyvin samantyyppisesti. Mutta saako samanlaisen kuvan jos tutkii asioita itse? Vai onko se liian hämmentävää ja pelottavaa?

Media pitäytyy tiukasti virallisessa tarinassa, ja varsinkin Yle on uutisoinut meille kaikki koronatartunnat, kuolemat, epäilyt ja altistumiset äärimmäisellä täsmällisyydellä koko pandemian ajan. Mielipiteet jakautuvat siinä, onko kysymyksessä tarpeeton pelon lietsonta vai vastuullinen uutisointi. Kysymys ei ole vain siitä mitä uutisoidaan, vaan myös siitä mitä ei uutisoida. Valtamedia on vaiennut monista tärkeistä pandemiaan liittyvistä aiheista ja kysymyksistä. Berliinissä kesällä järjestettyjen kahden suurmielenosoituksen osallistujamääristä annettiin hyvin erilaisia arvioita. Suomessa Yle uutisoi jälkimmäisessä paikalla olleen noin 18 000 ihmistä, mutta teki aiheesta seuraavana päivänä uuden uutisen, jossa osallistujamäärä oli korjattu 38 000:een. Samaa arviota käyttivät monet muut valtalehdet Suomessa ja ulkomailla. Järjestäjien mukaan paikalla oli kuitenkin satojatuhansia, jopa miljoona osallistujaa. Aiheesta syntyneen kiistelyn vuoksi määrää on yritetty laskea myöhemmin paikalla otettujen ilmakuvien perusteella.

Ihmiset etsivät tietoa eri lähteistä ja se vaikuttaa siihen, millaisen kokonaiskuvan he saavat tilanteesta. Jotkut seuraavat valtamediaa kuten Yleä tai Helsingin Sanomia, jotkut eri viranomaisten sivuja, jotkut sosiaalisen median ryhmiä. Aikaa ei kenelläkään riitä kaiken informaation seuraamiseen, saati taustojen tutkimiseen. Meidän tavallisten kansalaisten olisi kuitenkin tärkeää säilyttää malttimme koronaa koskevissa erimielisyyksissä, ja muistaa että lopulta olemme tässä tilanteessa kaikki samalla puolella. Tuomme kaikki omaa näkemystämme esiin koska uskomme että se auttaa myös muita.

Koronapandemiaan liittyvä sensuuri on uusi ja huolestuttava ilmiö. Kriittisesti ajattelevat asiantuntijat eivät ole saaneet ääntään kuuluville sosiaalisessa mediassa, eivät paljon lehdissäkään. Suosituksia ja päätöksiä tekee Suomessakin pieni joukko ihmisiä. YouTube ilmoitti huhtikuussa että se sensuroi kaikki mielipiteet jotka ovat vastoin WHO:n kantaa. Se ei ole normaalia. Viranomaisten toimintaa pitää voida arvostella ja asioista pitää voida väitellä. Sananvapaus on länsimaisten demokratioiden perusta, ja siksikin tällainen päätös vaikuttaa hyvin oudolta. Asiantuntijoilla on oikeus saada mielipiteensä yleisön kuuluviin, ilman että heitä sensuroidaan tai painostetaan.
Myös muut somejätit kuten Facebook ovat sensuroineet virallista tarinaa vastaan olevia koronaväitteitä, yleensä ilman mitään erillisiä perusteluja. Kesällä ilmestynyt dokumentti Plandemic Indoctornation paljasti, kuinka keskittyneen median avulla peitellään rokote- ja lääketeollisuuden rikoksia ja hiljennetään kriitikot. Dokumentti sensuroitiin välittömästi YouTubessa.

Uutisotsikoksi nousi myös Donald Trumpin jakama Frontline Doctors -video, jossa ryhmä lääkäreitä puhui hydroksiklorokiinin käytön puolesta koronan hoitokeinona. Facebook sensuroi videon, ja pian tämän jälkeen Frontline Doctorsin nettisivu suljettiin. Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan sivusto korvattiin valesivustolla. Pelkästään tämä osoittaa että kyseessä ei ole ”valeuutisten” sensurointi, vaan globaalin mittakaavan informaatiovaikuttaminen. Frontline Doctors on nyt luonut uuden sivuston ja jatkaa tiedon jakamista. Eräs tämän ryhmän esiin tuoma seikka oli se, että hydroksiklorokiiniin liittyvät tutkimukset perustuivat varmistamattomaan dataan, jonka oli tuottanut epäilyttävä pikkufirma nimeltä Surgisphere. Tunnettu lääketieteen lehti Lancet joutui keväällä vetämään pois artikkeleitaan asian paljastuttua. Huijaus johti siihen, että lääkkeen käyttö koronan hoidossa kiellettiin useissa maissa, koska sen uskottiin olevan vaarallista. Sen on kuitenkin todettu olevan tehokas, turvallinen ja halpa hoitokeino.

Virallisen tarinan haastava joukko ihmisiä kasvaa koko ajan, ja he ovat myös alkaneet järjestäytyä. Lääkärit ja tutkijat ovat perustaneet maailmanlaajuisia ryhmiä (Frontline Doctors, Doctors for Truth, Ärzte für Aufklärung, World Doctors Alliance ja monet muut) ja järjestäneet tapahtumia joissa keskustellaan koronapandemiasta. Joukossa on arvostettuja asiantuntijoita ja nobel-palkittuja tutkijoita. Tällä hetkellä lukuisat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että rajoitukset ovat olleet suhteettomia verrattuna pandemian aiheuttamaan vaaraan. Miljoonat ovat menettäneet työpaikkansa tai yrityksensä, ja kansalaisten vapautta rajoitetaan. Tähän mennessä jo kymmenet tuhannet lääkärit ja tutkijat eri puolilta maailmaa ovat allekirjoittaneet Great Barringtonin Julkilausuman jossa vaaditaan rajoitusten purkua. Kanadassa The Vaccine Choice of Canada on haastanut valtion ja useita virkamiehiä oikeuteen. Se tulee varmasti toimimaan esimerkkinä muissakin maissa.

Saksalaisen koronantutkimuskomitean heinäkuusta saakka jatkunut työ on paljastanut pandemiasta seikkoja, joiden vuoksi kansainvälinen lakimiesten ryhmä valmistelee parhaillaan joukkokannetta WHO:ta ja useita Saksan viranomaisia vastaan. Aikaikkuna on asetettu marraskuulle. Totuus pandemiasta saadaan selville viimeistään oikeussalissa, joka toteutuessaan tulee olemaan maailmaa muuttava tapahtuma.

Outo pandemia